Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Zo breng je je evenement onder de aandacht

| Geen reacties

Of je nu een beurs hebt georganiseerd of een kleine musicalproductie: je wilt je evenement graag bij potentieel publiek onder de aandacht brengen, zodat ze ook komen kijken en jij er wellicht geld of erkenning mee verdient. Daarom enkele tips om je evenement onder de aandacht te brengen.

Posters & flyers
Breng je evenement onder de aandacht door flyers en posters. Posters zijn een snelle manier waarop je aandacht kunt krijgen voor je evenement. Deze kun op je strategische plekken ophangen. Bijvoorbeeld in een café, op het winkelcentrum of op speciale borden door de stad. Zoek je doelgroep op en vraag of je posters mag ophangen. Maar gebruik ook flyers. Deze kun je zelf uitdelen, maar ook stapeltjes achterlaten op tafeltjes in een restaurant, café of winkel. Kijk voor het printen van deze posters of flyers eens bij Drukzo.nl 

Ontwerp
Het is wel heel belangrijk om een mooie poster of flyer te laten maken. Hoe professioneler en beter het eruit ziet, hoe meer aandacht een poster of flyer zal trekken. Let hierbij wel op dat de boodschap duidelijk moet zijn. Dus de datum, tijd en de locatie van het evenement moeten duidelijk te lezen zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je kleuren en afbeeldingen gebruikt die passen bij het evenement.

Social media
Gebruik vervolgens het ontwerp van de poster of de flyer ook als afbeeldingen op social media pagina’s zoals Facebook of Twitter of de website van je evenement, zodat het beeld bij je potentiële bezoekers een duidelijke herkenning zal oproepen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.