Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Wiz Khalifa

| Geen reacties

Door: Mehregan Golhashem

WizKhalifaMarijuana1

Bron: Thisis50.com

Kush and Orange juice
Wiz Khalifa is een jonge, maar nu al toch een grote naam in de rap scene. Gepaard met een grote mond, natuurlijke arrogantie heeft hij zich onder de huidige sterren van tegenwoordig gevestigd. Hij werd bekend met zijn mix-tape “Kush and Orange juice”. Een album, gericht op de stoners onder ons, waarbij Wiz bekende melodieën met zijn eigen teksten mixte. In dat album geeft Wiz ons een kijkje in zijn leven. Wat blijkt? Wiz heeft het leven wat wij allemaal wel zouden willen hebben. Feestjes over de hele wereld bijwonen, een eigen privévliegtuig in bezit hebben. Dat zijn maar een paar thema’s waar onze vriend het over heeft. Gepaard met zijn vlotte, nonchalante stem maakt dit Wiz tot een geliefde rapper over de hele wereld.

Rolmodellen
Door de jaren heen waren er heel veel rappers dat de muziekwereld veroverden. Mensen als Tupac, Notorious BIG en Dr. Dre hebben een legendarische status verworven. Tegenwoordig heb je mensen als Drake, Lil’Wayne en Flo Rida die de hitlijsten domineren. Het is duidelijk te zien dat ze erg beïnvloedt zijn door hun illustere voorgangers, ze zijn erop gebrand hun eerbetoon aan hen te bewijzen. Dat gaat helaas ten kosten van hun eigen sound, ze komen te pretentieus en gemaakt over. Gelukkig struikelen niet alle rappers over die drempel. Eminem en Wiz Khalifa zijn daar voorbeelden van.

Tegenstanders
Maar waar je voorstanders hebt, heb je ook tegenstanders. Er zijn mensen die hem arrogant vinden. Er zijn mensen die vinden dat hij geen interessante thema’s bekleed. Je hebt ook mensen die vinden dat hij constant over dezelfde thema’s zingt. Namelijk blowen, feesten en seks hebben met een andermans meisje. Nooit zijn eigen meid, dat valt wel op. Maar als je Wiz zijn gedachtegang een beetje begrijpt, snap je dat Wiz het niet spannend genoeg vindt om het over zijn eigen meid te hebben.

Anno nu
Wiz heeft na de immens populaire Kush and Orange juice nog twee andere albums uitgebracht. Eerst kwam Rolling Papers, een verwijzing naar het draaien van een joint. Briljant is de allereerste zin die op dat album hoort. In “when i’m gone” geeft Wiz eerlijk toe dat hij weet dat hij bekritiseerd wordt voor het feit dat hij alleen maar over vrouwen en champagne rapt. Vervolgens gaat hij de rest van het album het daar over hebben. Dit geeft aan dat Wiz zich helemaal niks aantrekt van wat mensen van hem vinden. Hij doet gewoon zijn ding, krijgt er royaal voor betaald en zijn shows zijn steevast uitverkocht. Gelukkig maar.

Wiz Khalifa Style
In onderstaand filmpje vertelt Wiz Khalifa onder andere over zijn eigen kledinglijn. Voor kleding in dezelfde streetwear stijl kun je onder andere terecht bij de webshop Def-shop.nl.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.