Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Muziek
Muziek

Welke manier van muziek streamen is de beste? Deel 2

| Geen reacties

Vele van jullie zullen de grote streamingsdiensten zoals Spotify en Deezer wel kennen, maar zijn dit wel de beste? Of zijn er ook andere plekken waar je goed muziek kunt streamen, misschien wel goedkopere diensten? Vandaag deel twee met de minder bekende muziek streamers!

NapsterNapster

  • €9,95 per maand
  • Geen gratis versie
  • Geen familieabonnement
  • 30 dagen gratis proberen

Napster is heel vergelijkbaar met Spotify en Deezer. Deze dienst verschilt alleen op het gebied van abonnementen. Er is minder keuze en geen gratis versie. Ook bij Napster kun je offline luisteren, afspeellijsten luisteren en krijg je een hoge audiokwaliteit. Wat het programma wel heel fijn maakt is de functie waarin je Spotify en Deezer afspeellijsten kunt downloaden in Napster. Dit maakt overstappen naar Napster nog makkelijker.

Beschikbaar op: Android, iOS, Windows (dus ook op xBox) en Mac via iTunes.

Juke

Juke was een streamingsdienst van Mediamarkt. Helaas is deze tijdelijk uit de lucht. Maar Juke belooft met iets nieuws te komen.

Juke

TidalTidal

  • €9,99 per maand
  • €19,99 per maand voor HIFI
  • Tidal familieabonnement voor €14,98 (voor 2 personen, voor elke extra persoon €4,98)
  • Tidal familieabonoment HIFI voor €29,98 (voor 2 personen, voor elke extra persoon €9,98)
  • Geen gratis optie
  • 30 dagen gratis proberen

Tidal is een streamingdienst die zich vooral richt op hoge muziekkwaliteit. Het HIFI abonnement is bedoeld voor mensen met high-end stereo apparatuur. Het verschil tussen de gewone Tidal en Tidal HIFI is niet te horen via gewone stereo apparatuur, koptelefoons en oortjes. Ook kun je helaas via Tidal niet alle muziek luisteren. Ze hebben meestal wel de top 40 maar ben je opzoek naar specifiekere muziek dan zit je bij Tidal niet goed. Net als bij alle andere streamers kun je muziek ook downloaden zodat je offline kunt luisteren. Deze dienst is echt alleen aan te raden als je een hele goede stereo hebt en graag naar high-quality muziek luistert. Anders heeft Tidal waarschijnlijk geen meerwaarde voor jou.

Beschikbaar voor: Pc, Mac, alle browsers, iOS en Android.

Gratis of betaald?

Luister je vooral thuis naar muziek en vind je het niet erg om te luisteren naar reclames? Dan zijn de gratis versies van Spotify en Deezer de beste keuze voor jou. Binnen een paar minuten heb je een account aangemaakt die je ook voor het gemak aan je Facebook kan koppelen. Een premium account is echt iets voor jou als je veel onderweg bent en offline wil luisteren naar muziek. Betere muziekkwaliteit

zou niet de rede moeten zijn om extra te betalen. Veel verschil hoor je niet en is  dus zeker geen €9,99 in de maand waard.

Maar welke dienst is nu het beste?

Dat is volledig afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Mijn tip is daarom ook om bij de diensten die jou het meeste aanspreken een proefabonnementen te nemen. Zo kun je echt ervaren welke streamingsdienst het beste bij jou past. Persoonlijk heb ik een sterke voorkeur naar Spotify. Bij Spotify staat gebruiksgemak op nummer 1 wat voor mij heel belangrijk is. Er is veel muziek te vinden in Spotify en is makkelijk te gebruiken als je meerdere apparaten hebt.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.