Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Wat te doen zonder poen?

Wat als je graag deel wilt nemen aan een tof festival, maar momenteel platzak bent? Of, wellicht heb je gewoon geen zin om geld te besteden aan een leuk dagje – of weekendje – feesten. Wel, dat kan! In Nederland – maar ook in België – tref je de leukste, gratis festivals. Toegankelijk en aantrekkelijk voor jong en oud. Het festivalseizoen mag op dit moment dan misschien al op zijn einde zijn gelopen, maar vanaf nu weet jij waar jij volgend jaar wilt zijn… gratis festivals!

Leukste feestjes zonder geld

Festivals die erg in de trek zijn en helemaal niets hoeven kosten, zijn onder andere polderpop, westerpop en het jordaanfestival. Maar de waslijst aan gratis festivals gaat nog veel verder! Gratis festivals zijn niet op twee handen te tellen en minstens zo leuk als betaalde festivals.

Betalen voor het eten

Wel moet je rekening houden met het feit dat het eten en de drank op een gratis festival veelal evenveel kosten als op een betaald festival. In sommige gevallen kan dit zelfs meer zijn, dan je gewend bent. Niet zo vreemd: gratis festivals worden 9 van de 10 keer opgezet door een enorme groep vrijwilligers.

Bovendien, de organisator – en/of gemeente – kampt ook met de nodige kosten. Door een kleine bijdrage te werven in de vorm van lekkere hapjes en drankjes, maken zij het mogelijk dat jij gratis kunt genieten van toffe muziek.

Goede artiesten?

Ja! Ook op een gratis festival vind je de beste artiesten. Vaak van Nederlandse bodem of Belgische oorsprong. Het is namelijk onmogelijk artiesten vanuit andere landen naar hier te laten komen, zonder een groot budget te hebben. Maar hé, wat maakt dat uit? Nederlandse en Belgische artiesten zijn namelijk retegoed!

Kortom: een gratis festival is beslist de moeite waard. Lekker genieten met vrienden of familie van fijne muziek, gezelligheid en een drankje. Ook zonder budget kom je ergens!

Reacties zijn gesloten.