Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Wat heb je nodig om thuis te repeteren met je band?

| Geen reacties

Iedere man die een mancave heeft, moet het gewoon eens hebben meegemaakt om met een eigen band te repeteren. Muziek behoort ongetwijfeld tot de belangrijkste interesses van elke man, welke stijl dat ook mag zijn. Eenmaal je een band hebt (of daar nu je beste vrienden of je eigen vader toe behoren), is het natuurlijk een kwestie van te repeteren.

Maar ook daarvoor heb je een aantal zaken nodig! Een overzicht daarop is dan ook belangrijk als je op professionele wijze wil kunnen repeteren in je eigen muzikale mancave!

Benodigdheden bij het repeteren met je eigen band

  1. Een kwalitatieve installatie

Eerst en vooral is het belangrijk om over alle voorzieningen te beschikken om muziek te maken. Hoe muzikaal je immers ook mag zijn, als je niet over de juiste uitrusting beschikt mag je het wel vergeten. Ga dus op zoek naar een drumtoestel, keyboard, elektrische gitaar en degelijke versterkers, zodat je de melodieën die je in je hoofd hebt zitten, ook daadwerkelijk kunt spelen.

Hoewel tweedehands apparatuur natuurlijk aantrekkelijk is omdat je minder betaalt, is het vaak beter om te kiezen voor een nieuwe installatie. Op die manier ben je zeker van kwaliteit en kan je er ook veel langer van genieten!

  1. Zorg voor een goede geluidsisolatie

Dit is eigenlijk vooral van toepassing als je mancave voor mannen zich in een appartementsblok bevindt, waar ook nog andere mensen wonen. Om deze niet te storen – bijvoorbeeld als je ’s avonds laat wil repeteren, en nu eenmaal metal speelt – kan je gebruik maken van speciale geluidsisolatie. Deze moet je gewoon tegen de muren plaatsen, en niemand hoort je nog spelen. Het voordeel is niet enkel dat je je buren niet stoort, maar ook dat het verrassingseffect groter is éénmaal je op het podium staat!

  1. Een betrouwbaar, muzikaal team

Tenslotte, maar eigenlijk nog altijd het belangrijkste is dat je band bestaat uit leden die effectief muziek kunnen spelen. Je kan natuurlijk altijd beter worden, en je eigen manier van spelen op de andere leden afstemmen om zo een mooi muzikaal gegeven te vormen, maar als je gitarist geen noten kan lezen en je drummer geen geval voor ritme heeft, dan kan je natuurlijk niet meteen verwachten dat je een wereldbekende band wordt!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.