Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Tips bij het promoten van je evenement

| Geen reacties

Het organiseren van een evenement wordt door veel mensen gezien als iets dat je zo maar even kan doen. Toch merken zij dat er met er erg veel bij komt kijken. Zo zijn er verschillende externe partijen waar je van afhankelijk bent en is het aanvragen van vergunningen iets waar goed over nagedacht moet worden. Naast al het papierwerk etc. is er ook het promoten van je evenement. Je wilt natuurlijk dat er zo veel mogelijk mensen van je evenement afweten voor het begint. Helaas zijn er zo veel verschillende soorten van promoten dat veel organisatoren niet weten wat ze moeten inzetten.

Flyers en posters

Iets dat vooral door veel feesten en festivals wordt gedaan is flyeren en ophangen van posters. Dit kost relatief weinig geld en je kan er veel mensen mee bereiken. Daarnaast zijn flyers iets tastbaars, dit wordt door veel mensen gewaardeerd. Het blijft namelijk sneller in je hoofd hangen dan iets dat je in het voorbijgaan ergens ziet hangen.

Social media

Gelukkig is er tegenwoordig met social-media een kanaal bijgekomen waardoor naamsbekendheid opbouwen stukken makkelijker is geworden. Doormiddel van mensen die het bericht liken en of delen zie je dat het verspreiden van het bericht als een lopend vuurtje gaat. Hier is ook makkelijk een win actie aan te binden waardoor het verspreiden extra snel gaat. Wanneer je aan de actie het winnen van een toegangskaartje tot het evenement hangt zal je zien dat er veel geïnteresseerde zullen zijn.

Op het evenement zelf

Het evenement zelf moet er natuurlijk professioneel uitzien en het moet goed zichtbaar zijn voor voorbijgangers. Om dit voor elkaar te krijgen kan je bijvoorbeeld gebruik maken van vlaggen. Op deze vlaggen kan je het logo van het evenement zetten, of de sponsors die mee hebben gewerkt aan het evenement. Grote vlaggen zullen voorbijgangers trekken, het ziet er immers indrukwekkend uit.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.