Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Terugkeer voor Wâldrock?

| Geen reacties

Nadat het Dynamo Open Air festival er mee ophield, was het Friese Wâldrock jarenlang hét festival voor de liefhebbers van hardere gitaarmuziek. Het festival verwelkomde naast nieuw talent ook grote namen als Iron Maiden, Rammstein en en Slayer en was daarmee voor veel metalheads een jaarlijks hoogtepunt. De concurrentie met buitenlandse festivals als het Belgische Graspop en het Duitse Wacken Open Air bleek echter te zwaar en in 2009 beleefde het festival haar laatst editie. Inmiddels begint het in Friesland echter weer onrustig te worden en lijkt een terugkeer van het beroemde festival op handen te zijn.

Eerste reünie-editie op 16-11-2013
Via Omrop Fryslân kwam als eerste het nieuws naar buiten dat het festival opnieuw gehouden zou worden en daarbij werd direct een datum genoemd: 16 november 2013. Even later verscheen ook de bevestiging op de officiële Facebookpagina van het festival. Het festival zal nog niet volledig in de oude vorm terugkeren, maar beginnen met een zogenaamde Wâldrock Reunion. Deze zal plaatsvinden in sporthal de Westermar in Burgum, waar in het verleden al eens indoor edities van het festival werden gehouden. Zo speelden hier destijds al legendarische metalbands als Kreator en Manowar.

De eerste namen volgen snel
Volgens de organisatie kunnen de bezoekers op 16 november rekenen op een ouderwets hard programma, waarbij zowel nationale als internationale bands op zullen gaan treden. Naast muziek is er ook ruimte voor een terugblik op het roemruchte verleden van het festival. Namen van bands zijn op dit moment nog niet bekend, maar zullen zo spoedig mogelijk volgen. De kaartverkoop voor de Wâldrock Reunion start op 1 juni en de organisatie hoopt op dat moment ook te beginnen met posters laten drukken met de eerste namen. Hoever het met de plannen voor een nieuwe outdoor editie van Wâldrock is, is op dit moment nog niet bekend.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.