Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Piano muziek, eigenlijk heel modern

| Geen reacties

De piano is een geliefd instrument. Youtube staat vol met talentvolle – en iets minder talentvolle- Piano-artiesten. Er zijn behoorlijk wat artiesten die ook pianist zijn of waren. Denk eens aan Lucie Silvas, Axl Rose (Guns N’Roses) Elvis, Chris Martin, John Legend en nog veel meer. Uiteraard heeft Nederland ook bekende pianisten. Wat dacht je van Roel van Velzen, hij is bekend als zanger, maar is ontdekt in de crazy Piano’s in Scheveningen. Daar worden bekende nummers op aanvraag op de piano gespeeld.  The Voice of Holland kandidate Jennifer is ook  bekend van de Crazy piano’s. Jeroen Rietbergen,een bekende pianist speelt onder andere in de Edwin Evers band en de ik hou van Holland band. Daarnaast was Herman Brood ook een pianist.

Populaire pianoliedjes
Artiesten gebruiken een piano vaak tijdens een liveoptreden, het geeft net dat extra, het klinkt vaak ook nog eens heel goed. Alicia Keys is een artieste die vaak gebruik maakt van een piano. Daarnaast komt de piano in heel veel liedjes terug. Marco Borsato gebruikt vaak piano muziek in zijn nummers, net zoals uiteraard Roel van Velzen. De elektrische piano wordt zelfs gebruikt bij hippe dancenummers van bijvoorbeeld Armin van Buuren. De piano komt dus veel voor in bekende nummers.

Welke piano wordt er gebruikt tijdens concerten?
Artiesten maken vaak gebruik van een Kawai Piano. Het is een merk uit Japan. Na Yamaha is het de grootste leverancier van piano’s en vleugels. Kawai richt zich ook specifiek op instrumenten, terwijl Yamaha een heel breed aanbod heeft in ook andere producten. Een kawai piano kun je bij Bos Pianoservice kopen

Bekende piano-evenementen
Het hele jaar door worden er verschillende pianoconcerten georganiseerd. In het Koninklijk Concertgebouw worden bijvoorbeeld verschillende concerten georganiseerd. De Crazy Piano’s gaan ook op tour.

Hieronder een optreden van Alicia Keys met de piano.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.