Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Parkpop maakt eerste namen bekend

| Geen reacties

Parkpop in Den Haag is natuurlijk een festival dat al jaren bekend staat als één van de grootste gratis festivals in Nederland. Dit jaar vindt het plaats op zondag 30 juni en de locatie is zoals al jarenlang het Haagse Zuiderpark. Vorige jaar was het door het slechte weer wat rustiger dan normaal, maar voor dit jaar hopen we natuurlijk weer op mooi weer en een goedbezochte editie.

Sinéad O’Connor en Barry Hay naar Den Haag
Aan de eerste namen die de organisatoren op de posters laten drukken zal dat niet liggen. Zo is de eerste artiest niemand minder dan Sinéad O’Connor. Deze Ierse zangeres is natuurlijk bekend van haar hit Nothing Compares 2 U maar maakt daarnaast al jarenlang platen, waarvan de nieuwste vorig jaar uitkwam. Ze staat bekend om haar grillige optredens, dus een bijzonder concert lijkt gegarandeerd.

Barry Hay is ook van de partij dit jaar, maar niet met zijn band de Golden Earring. Voor zijn nieuwe band Barry Hay & Flying V Formation verzamelde hij een stel jonge honden om zich heen, waarmee hij met hernieuwde energie weer muziek maakt. In de band spelen onder meer Pablo van de Poel van DeWolff en bassist Huub van Loon die bekend is van Sandy Dane. De derde naam die bekend is gemaakt is die van Hoffmaestro, een elfkoppige band die een eclectische mix van verschillende muziekstijlen speelt.

Handig om te weten
Het is altijd druk in Den Haag tijdens Parkpop, dus de organisatie raadt bezoekers dan ook aan om met het openbaar vervoer te komen. Vanaf het station rijden er de gehele dag pendelbussen, waar je voor 5 euro een retourtje kunt kopen zodat je ook weer veilig terug komt. De komende tijd worden er meer namen bekend gemaakt, dus hou ook de website van Parkpop in de gaten!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.