Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Nieuwe namen voor de Zwarte Cross

Het meest kleurrijke festival van Nederland heeft weer enkele namen aan de line-up toegevoegd. Zo werd bekend gemaakt dat dit jaar ook de virtuoze metalband DragonForce op de Zwarte Cross zal staan. Andere namen die bekend werden gemaakt zijn Die Apokalyptischen Reiter, Wallace Vanborn en The Inspector Cluzo. De organisatie zal nog geen posters laten drukken met de complete line-up, want de komende tijd kunnen we nog meer namen verwachten. Hou deze website dus in de gaten!

Veelzijdigheid op affiche Zwarte Cross
Toch begint de line-up met deze nieuwe namen al behoorlijk vorm te krijgen want er werden de afgelopen tijd al meer bands aangekondigd. De liefhebbers van het zwaardere werk kunnen zich bijvoorbeeld uitleven bij At The Gates en Dark Funeral. Een band als Mister & Mississppi lijkt daartussen een wat vreemde eend in de bijt, maar er moet natuurlijk ook voor een rustpuntje gezorgd worden.

Bands om bij te feesten zijn er ook genoeg. Zo is de Bloodhound Gang natuurlijk al jaren het toppunt van meligheid in een gezellig rockend jasje en staat Guus Meeuwis ook altijd garant voor gezelligheid. Kees van Hondt zorgt al vele edities voor ongeëvenaarde feesten op Lowlands en zal dat ook dit jaar weer doen op de Zwarte Cross. Naast het muziekprogramma is er natuurlijk ook nog de cross zelf waar je van kunt genieten, evenals het nodige stuntwerk en een afwisselend theaterprogramma.

Handige info over de Zwarte Cross
Het festival is niet alleen vriendelijk wat betreft sfeer, maar ook nog eens qua prijs. Een dagkaart koop je al voor € 25,- en voor € 62,50 mag je drie dagen langskomen. Wil je overnachten op de camping, dan heb je voor € 100,- een festivalticket voor drie dagen inclusief campingplaats. Meer informatie over de line-up en kaarten vind je op de website van het festival.

Reacties zijn gesloten.