Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Muziek draadloos streamen op hoge kwaliteit

| Geen reacties

Of je nu in een muziekstudio bent, op een concert of gewoon in je huiskamer, als je muziek op hebt staan wil je er natuurlijk zo optimaal mogelijk van genieten. Er zijn veel verschillende soorten speakers op de markt waar je uit kan kiezen. Grote speakers en kleine speakers, speakers met een lage prijs of een hoge prijs, maar ook speakers met draad of draadloze speakers. De afgelopen jaren heeft men veel gedacht dat draadloze speakers niet dezelfde kwaliteit aan muziek kunnen afspelen zoals speakers met draad dat kunnen, maar niets is minder waar. Er zijn vandaag de dag prima speakers beschikbaar die zowel grote als kleine ruimtes kunnen laten genieten van de mooiste klanken.

Verschillende merken

Kwaliteit komt met een prijs. Dat is in vrijwel iedere productgroep zo, maar zeker ook bij draadloze speakers. Er zijn kleine draadloze speakers beschikbaar van onder de 100 euro, maar verwacht hierbij geen wonderen. Een aantal merken van speakers staan bekend om de hoge kwaliteit die geproduceerd wordt. Voorbeelden hiervan zijn Sonos, JBL en Bose. Deze merken zijn vaak wat duurder dan de andere merken, maar geven je wel een muziekbeleving die je niet snel zal vergeten. Bovendien bieden zij sets van speakers aan die dusdanig op elkaar afgestemd zijn, waardoor het gevoel krijgt dat je hele ruimte gevuld wordt met muziek zoals het hoort te zijn.

Goede verbinding essentieel

Draadloze speakers staan allemaal via een draadloze verbinding in contact met elkaar, en met de bron van het geluid. Dit kan in sommige gevallen bluetooth zijn, maar ook via Wifi zijn de speakers vaak te verbinden. Een goede en stabiele internetverbinding is hierbij dus essentieel. Hoe beter de verbinding in de ruimte is, hoe beter een draadloze speakers zijn werk kan doen. Het is daarom aan te raden dat wanneer je kiest voor een draadloze speaker, je ook bekijkt of jouw internet abonnement nog wel voldoet aan je wensen. Wellicht zijn er andere internet aanbieders die een beter pakket kunnen aanbieden, waardoor jij beter kunt streamen. Een internet verbinding is los te bestellen, maar is ook af te nemen in een pakket voor internet bellen en tv. Als je het goed aanpakt zorg je hiermee niet alleen voor een betere verbinding, maar kan het je ook nog enkele euro’s per maand laten besparen.  

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.