Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Bezoek Sziget festival

| Geen reacties

Heb je het over Budapest, dan heb je het over het Sziget festival. Dit grote jaarlijkse muziekfestival vond in 1993 voor het eerst plaats. Het 7-daagse festival is inmiddels een begrip geworden en tienduizenden jongeren uit heel Europa trekken jaarlijks in augustus een streep door hun agenda om Sziget te kunnen bezoeken. Het festival vindt plaats op het Óbuda-eiland midden in Budapest. Naast de optredens van vele bands uit allerlei muziekstromingen kun je hier ook genieten van films, theatervoorstellingen, kunst, spiritualiteit, sport en nog veel meer.

Sziget festival

Het festivalterrein is bijna een dorp , naast alle podia en velden beschikt het terrein over nog veel meer faciliteiten. Wil je die leuke festivalfoto’s meteen laten ontwikkelen, dan kun je terecht in de fotowinkel. Je kunt de foto’s ook meteen doormailen naar de thuisblijvers via een van de internetshops op het terrein. Besluit je midden in het feestgedruis ineens dat je wilt gaan trouwen, dan is daarvoor een trouwtent aanwezig. Verder zijn er nog sportvelden, cursussen, restaurants waar je voor weinig geld goed kunt eten. Dat is nog maar een greep uit het aanbod.

Verblijf

Veel mensen verblijven tijdens het festival in tentjes, die mogen op het hele festivalterrein, met uitzondering van de doorgaande routes en de muziek velden, worden geplaatst. Wil je je tentje iets veiliger hebben, dan kun je ook terecht op camping Alternativa die speciaal voor het festival in het leven word geroepen.Op de camping is 24-uurs bewaking aanwezig en er zijn extra douches, oplaadpunten voor je telefoon en een eigen restaurant. Kom je met een camper of caravan, dan mag je alleen op de daarvoor aangegeven plekken staan. Daarvoor heb je een apart ticket nodig.  Wil je toch liever buiten het terrein verblijven, dan kun je uiteraard terecht op een van de campings in Budapest of in een van de vele hotels of appartementen.

Vervoer

Zoals je ziet is een bezoek aan Sziget festival zeer de moeite waard. Je kunt natuurlijk met de auto gaan, het is 1.3770 km en ongeveer 13 uur rijden. De kosten van de reis kun je uiteraard delen. Een veel comfortabelere en goedkopere manier van reizen is met het vliegtuig en het openbaar vervoer. Met het vliegtuig ben je in ongeveer 2 uur in Budapest, waarna je nog met het openbaar vervoer naar het festival moet. Het openbaar vervoer in Budapest is zeer goed geregeld. Wanneer je vliegtickets wilt boeken vergelijk de vliegtickets naar Budapest dan wel van tevoren, zodat je kunt profiteren van een voordelige vlucht.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.