Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Line-up Parkpop 2014

| Geen reacties

De eerste namen van Parkpop 2014 zijn bekend. Het Haagse muziekfestijn wordt al sinds 1981 georganiseerd en is nog steeds het grootste gratis toegankelijke festival van Nederland. Afhankelijk van het weer én het speelschema van het EK of WK voetbal trekt het evenement de laatste jaren tussen de 150.00 en 275.000 bezoekers. Parkpop 2014 vindt plaats op zondag 29 juni in het Zuiderpark in Den Haag.

Afwisselend programma
Met zijn afwisselende muziekkeuze bedient de organisatie van Parkpop elk jaar weer een zeer gevarieerd publiek. Natuurlijk wordt ook deze keer niet van die formule af gestapt. Tot een van de grotere namen behoort 10cc, de Engelse popband die inmiddels ruim veertig jaar bestaat en in 1978 een grote hit scoorde met het zomerse ‘Dreadlock Holiday’. Uiteraard komen de liefhebbers van het modernere werk eveneens aan hun trekken tijdens Parkpop.

Van hiphop tot metal
Rap en hiphop zijn goed vertegenwoordigd op Parkpop 2014. Er zullen onder meer optredens zijn van de Nederlandse rapper Gers Pardoel, bekend van zijn nummer 1-hit ‘Ik Neem Je Mee’ uit 2012. De Belgische rapster Coely zal ook een optreden verzorgen in het Zuiderpark. Voor de blues- en rockliefhebbers zal de Amerikaanse Jonny Lang naar Den Haag afreizen, terwijl metalfans kunnen uitkijken naar het optreden van de Nederlandse symfonische metalformatie Epica.

Meer namen volgen binnenkort
Het programma van Parkpop is met deze topartiesten nog niet rond, en meer namen zullen in de komende weken bekend worden gemaakt. De 34ste editie van Parkpop belooft in elk geval een muzikaal dagje uit voor een breed publiek te worden. Voor meer informatie over Parkpop kijk je op de website  of houd je de Facebookpagina.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.