Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Line-up Best Kept Secret Festival

| Geen reacties

Het Best Kept Secret Festival kan de definitieve posters laten drukken, want met acht nieuwe namen maakte het festival deze week de line-up compleet. Ook werd het blokkenschema bekend gemaakt, dus gewapend met een gele marker kun je vast je route voor het weekend van 21, 22 en 23 juni gaan uitstippelen.

Ook nieuwe Nederlandse namen
Naast internationale artiesten als Wolf Alice, Tourist, Pantha du Prince, Koreless, Letherette en Space Dimension Controller zien we dat er aan de line-up ook weer twee nieuwe Nederlandse namen zijn toegevoegd. Eerder was al bekend dat uit ons eigen land Mozes And The Firstborn te zien zou zijn, maar daar komen nu traumahelikopter en The Cild Of Lov ook nog bij.

Het Groningse traumahelikopter maakte al diepe indruk op Noorderslag, waar ze met hun rauwe garagerock letterlijk de gipsplaten uit het plafond speelden. The Child Of Lov wist al voor de release van zijn album hoge te ogen te gooien in het buitenland, wat leidde tot samenwerkingen met wereldberoemde artiesten als DOOM en Damon Albarn.

Puzzelen in het blokkenschema
Zoals altijd is het blokkenschema weer reden voor veel uitzoekwerk en gemopper, vooral wanneer er twee favoriete bands tegelijkertijd blijken te spelen. Gelukkig blijkt de organisatie op het Best Kept Secret Festival de headliners slim achter elkaar te hebben gezet. Zo speelt op vrijdag Bloc Party voordat de Arctic Monkeys het podium betreden.

Zelfs op de laatste festivaldag blijken Modest Mouse, Portishead en Sigur Rós naadloos op elkaar aan te sluiten, wat voor veel muziekliefhebbers een opluchting zal zijn. Het festival kent drie podia waarover de acts verdeeld zijn. De eerste band begint op vrijdag om 16:30 uur en op zondag sluit Sigur Rós rond de klok van elf het festival af. Kaarten zijn op moment van schrijven nog steeds verkrijgbaar op Bestkeptsecret.nl.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.