Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

festival hongerige wolf

Laat je verrassen op Festival Hongerige Wolf

| Geen reacties

Ondanks dat we nog steeds in economisch mindere tijden zitten, blijven nieuwe festivals zich met succes op de markt zetten. Terwijl er op veel andere zaken wordt bezuinigd, lijkt een festivalkaartje voor veel mensen nog steeds een eerste levensbehoefte. Een van ie opkomende festivals daarbij is Festival Hongerige Wolf, dat dit jaar voor de derde keer in het gelijknamige Groningse dorp wordt gehouden. Het karakteristieke festival heeft een gevarieerd programma, dat op elk cultureel vlak wel iets te bieden heeft. Ook het decor is bijzonder, want de optredens van bands, schrijvers, theatergroepen en kunstenaars vinden in de straten van het dorp plaats.

Spannende muzikale namen

Dat de programmeurs een neus voor talent hebben, blijkt wel uit de muziekprogrammering van Hongerige Wolf. Zo is daar bijvoorbeeld Most Unpleasant Men, een Utrechtse band die op spannende wijze invloeden van bands als Talking Heads vertaalt naar frisse, eigentijdse nummer. Orlando is ook al zo’n veelbelovende band van Nederlandse bodem, net als het eveneens uit Utrecht afkomstige Aestrid. Met bands als Swinder en Bert Hadders en de Nozems is er ook specifieke aandacht voor de Groningse cultuur, aangezien beide bands hun pop- en rocksongs in het Groningse dialect vertolken. Met White Cowbell Oklahoma is er tenslotte ook nog rootsrock uit Amerika te bewonderen.

Overal is er iets te beleven

Wie naar Hongerige Wolf komt hoeft zich tussen de bands door niet te vervelen. Wandelend door de straten van het dorp kom je exposities tegen of kun je zelfs deel uitmaken van een kunstwerk. Ook is er een speciaal filmprogramma samengesteld, o.a. met afstudeerfilms van nieuw Nederlands talent. Op het gebied van theater en dans zijn er ook verschillende voorstellingen en ook kan er genoten worden van literatuur en poëzie. Via de website van het festival zijn zowel dagkaarten als passe-partouts verkrijgbaar.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.