Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

muziek maken

In 3 stappen creëer jij je eigen muziekstudio in huis

| Geen reacties

Heb jij een passie voor muziek en er altijd al van gedroomd om een eigen muziekstudio te hebben? Stop met dromen! Die oude schuur die al jaren leegstaat kan met een klein beetje creativiteit omgetoverd worden tot een échte muziekstudio. Met deze 4 stappen heb jij in een mum van tijd je eigen plek om muziek op te nemen.

Een geschikte plek

Het eerste wat aan bod komt is de plek waar je je studio gaat maken. Is dit in een schuur, een kelder of een zolder? De plek bepaalt namelijk ook hoe je met de ruimte om moet gaan. In een kelder zijn bijvoorbeeld geen ramen, waardoor de akoestiek waarschijnlijk beter is. Weeg verschillende opties tegen elkaar af en kijk wat het beste voor jou werkt.

Opnameapparatuur

Het allerbelangrijkste in de studio is natuurlijk de apparatuur die je gebruikt om de muziek op te nemen. Een grote investering, maar goed geluid is cruciaal in de muziekwereld. Probeer hier daarom niet al te veel geld op te besparen. Heb je echt een strikt budget? Neem dan eens een kijkje op Marktplaats of zoek ergens anders tweedehands apparatuur.

Geluidsdicht

Om een optimaal resultaat te behalen is het belangrijk dat de ruimte geluidsdicht is. Dit is beter voor de akoestiek van de ruimte en je muziek zal vervolgens een stuk beter klinken op een record. Zorg daarom dat er geluidswerende gordijnen zijn, zodat het geluid voller klinkt. Gordijnen met een dikke stof absorberen het geluid namelijk, waardoor de geluidskwaliteit hoger is. Ook plissegordijnen zijn naast gordijnen een goede oplossing. Ga in ieder geval voor maatwerk zodat de raamdecoratie perfect aansluit op je raam. Hierdoor loop je geen kans dat het geluid verloren gaat omdat er kieren ontstaan!

Hoe zou jij een muziekstudio aan huis inrichten?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.