Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Een onvergetelijk feest

| Geen reacties

Een feestzaal in Breda bepaalt de sfeer voor zo’n groot deel dat het de avond kan maken of breken. Aanstaande feestvarkens zoeken vaak al weken, zo niet maanden, voor de grote dag naar dé perfecte locatie voor hun evenement. Het duurt meestal even voor ze de uiteindelijke feestzaal hebben gevonden na avonden rondstruinen op internet en het bezoeken van mogelijke zalen. Op het feest zelf wil je toch met een gerust hart achter je beslissing staan en met volle teugen genieten van alle aandacht. Waar moet je eigenlijk op letten als je op zoek gaat?

Feestzaal op maat
Het maakt vooral veel uit hoeveel gasten aanwezig zullen zijn op het feest, hoeveel budget je daar voor over hebt en voor welke gelegenheid je iedereen uitnodigt. Als jullie huwelijk of huwelijksjubileum centraal staat dan spreekt het voor zich dat je het met je partner eens moet zien te worden over de feestzaal. Wanneer je een select groepje familie en vrienden vraagt, zou je het af kunnen doen met een gezellige kroeg. Probeer dus vooraf zo precies mogelijk in te calculeren hoeveel personen je ongeveer verwacht en welk geldbedrag je over hebt voor je feestje. Zo vallen er geen onverwachte verassingen uit de lucht.

Persoonlijk
Je feestje is past echt je feestje als je eigen voorkeur duidelijk terugkeert in de feestzaal. Voel jij je het best in een sobere setting zonder als te veel toeters en bellen? Hou het dan ook rustig. Ga je helemaal los op muziek van Nederlandse bodem? Dien dan een verzoek in om het Hollandse lied door de feestzaal te laten klinken. Het zit hem soms ook meer in het dorp of stadsdeel waar het feest geplaand staat. Misschien heeft die wel een bijzondere betekenis voor het feestvarken. Als het voor jou maar als je eigen feest voelt en je ontspannen kunt dansen of kletsen met je dierbaren.

Toegankelijk voor alle genodigden
Het scheelt een hele toestand als je vooraf controleert of de feestzaal voor iedereen goed te bereiken is. Soms zitten er mindervaliden of kinderen tussen de gasten waar je rekening mee moet houden. Daarom lijkt de belangrijkste tip toch om ten alle tijden simpelweg een kijkje te nemen in de feestzaal zelf voor je akkoord gaat met deze locatie. Een foto hoeft geen regelrechte afspiegeling van de werkelijkheid te zijn. Neem dus om dit soort redenen altijd eerst de proef op de som, want dan kun je nog terug en op de feestavond niet meer.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.