Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Beste oordoppen tegen gehoorbeschadiging

| Geen reacties

Super gezellig uitgaan met vrienden en naar festivals gaan. Maar wist je dat het serieuze gehoorbeschadiging met zich mee kan brengen. Bescherm jezelf daarom met oordoppen. Lees hier wat de beste gehoorbescherming voor jou is.

Universele gehoorbescherming met filter

Simpelweg zijn het gewoon rubberen dopjes die je in je oor stopt. De oordopjes lijken op kleine paddenstoeltjes. Het grote nadeel van deze oordopjes is dat ze muziek en gesprekken niet filteren. Hierdoor klinkt de muziek dof en kun je andere mensen niet verstaan.

Universele gehoorbescherming met filter

Volgens de consumentenbond is deze vorm van gehoorbescherming het beste. Het voordeel van deze oordopjes is dat ze de oren goed beschermen tegen te hard geluid maar niet de muziek dof laten klinken en je nog steeds gesprekken kan voeren. Ook zijn ze universeel waardoor ze niet duur zijn. De vier beste soorten zijn:

  • Pluggerz

De oordoppen van Pluggerz zijn meer dan 100 keer te gebruiken om je oren te beschermen. De oordopjes zijn door “Kassa” beoordeeld als beste oordoppen in 2014. Deze oortjes zorgen ervoor dat je kunt genieten van de muziek zonder gehoorbeschadiging door een demping van maximaal 22 dB. Ondanks de demping kun je nog steeds gesprekken voeren. De oordoppen worden geleverd met een opbergetui. Er zitten 3 verschillende pasvormen bij de oordoppen zodat er voor iedereen een comfortabel pasvorm is.

Pluggerz oordoppen

Pluggerz – €12,95

  • Alpine partyplug

Met de partyplugs Alpine bescherm je jezelf tegen gehoorbeschadiging tijdens het uitgaan, een concert of een festival. De oordoppen dempen tot wel 19 dB van het omgevingsgeluid. De oordoppen hebben een universele pasvorm en er zit een opbergdoosje bij zodat ze makkelijk mee zijn te nemen. De speciale filter zijn zo gemaakt dat muziek kwaliteit niet naar beneden gaan en dat gesprekken verstaanbaar blijven.

Alpine oordoppen

Alpine partyplugs – €12,95

  • Noizezz

De oordoppen van Noizezz voorkomen net als de andere natuurlijk gehoorbeschadiging. De filter die in de Noizezz zitten dempen tot wel 24 dB van het omgevingsgeluid. Je oren zijn dus goed beschermt maar de filter zorgt ervoor dat je waarschuwingsgeluiden en iemand spraak duidelijk hoorbaar blijft. Ook hoor je natuurlijk de muziek ook nog. De oortjes worden geleverd met vier pasvormen zodat ze altijd een perfecte pasvorm hebben zodat jij zorgeloos kunt genieten.

Noizezz oordoppen

Noizezz – €34,99

  • Thunderplugs

De oordoppen van Tunderplugs hebben een uitstekende muziekfilter die de luisterkwaliteit hooghoudt. De oordopjes zijn klein waardoor het niet opvalt, makkelijk mee te nemen, dankzij het meegeleverd doosje, en comfortabel. Kortom heerlijk genieten van muziek zonder een piep.

Thunderplugs oordoppen

Thunderplugs – €9,95

Gehoorbescherming op maat (otoplastieken)

Voor mensen die vaak naar concerten en/of festivals of mensen die dagelijks gehoorbescherming nodig hebben kunnen het beste gaan voor gehoorbescherming op maat. Deze oordoppen worden op maat gemaakt waardoor de pasvorm optimaal is. De otoplastieken bieden ook een zwaardere geluidsdemping. Op maat gemaakte oordoppen heb je al vanaf €110,-.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.