Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Appelpop

Feesten zonder budget

Appelpop… voorheen niet zo bekend, nu populairder dan ooit! Appelpop 2014 wordt op vrijdag 12 en zaterdag 13 september gehouden. Wederom in Tiel, de stad van Flipje. Het fijnste aan dit festival: het is geheel gratis! Oké, voor de drankjes en het eten moet je uiteraard wat neerleggen. Maar het terrein is zonder budget vrij te betreden.

Hollandse en Belgische artiesten

Heerlijk genieten van fijne, Hollandse (en Belgische) artiesten met goede muziek. Dat doe je op het Appelpop festival. Ieder jaar lijkt Appelpop drukker bezocht te worden. En dat is niet zo gek!

Vrijwilligers zijn het, die dit festival opzetten en draaiende houden. Superstoer en geweldig voor jong en oud. Om mee te helpen als vrijwilliger, maar ook om uit je dak te gaan met een drankje en popmuziek. Jong en oud wordt aangetrokken tot dit festival in het appelseizoen.

Line up

In juli is het volledige programma van het festival dit jaar bekend gemaakt. Zo doen onder andere Di-Rect, de Kaiser Chiefs en Caro Emerald hun ding. Ook BLØF is weer van de partij, wat het nodige publiek en enthousiasme trekt.

Net als voorgaande jaren vinden Appelpop-gangers drie podia op het terrein. Je kunt uit je dak gaan voor het hoofdpodium – de grootste tent – en twee andere, iets kleinere podia. Maar dat doet niets af aan de kwaliteit van de artiesten. Die halen alles uit de kast!

‘Altijd gezellig’

Appelpop-gangers hebben een aantal dingen gemeen. Zo houdt het gros van popmuziek, gezelligheid en bier. Ook heerst onder hen een collectieve mening: Appelpop is gewoon altijd gezellig! De muziek én de mensenmassa maken het festival waardevol, de rest volgt vanzelf.

Met het openbaar vervoer kun je zeer makkelijk bij Appelpop terecht komen. Er rijden in het weekend van 12 en 13 september treinen af en aan naar Tiel. De NS houdt elk jaar opnieuw rekening met de drukte en doet haar uiterste best alles in goede banen te leiden.

bron afbeelding: appelpop.nl

Reacties zijn gesloten.