Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Alessia Cara

Alles over: Alessia Cara

| Geen reacties

Alessia Cara is een dreampop zangeres uit Canada. Ze is heel geliefd om haar catchy nummers waar echte problemen aan het licht worden gebracht. Alessia Cara is niet zoals alle andere zangeressen. Lees hier alles over Alessia Cara.
Ze gaat regelmatig zonder make-up en naturel haar het podium op en ze is altijd zichzelf. Dit is wat haar zo populair maakt.

Alessia Cara

Alessia Caracciolo, haar echte naam, is geboren op Juli 11 in 1996. Ze is geboren in Canada en heeft Italiaanse ouders. Ze heeft 2 zussen en één broer. In haar vroege jeugd was ze al bezig met het schrijven van poëzie en het verzamelen van cd’s. Toen ze 10 was ze zo onder de indruk van Amy Winehouse dat ze zichzelf heeft leren gitaarspelen. Ze was 13 jaar oud toen ze begon met cover te uploaden op YouTube.Alessia Cara Know It All

Alessia’s carriere

Na highschool nam ze een tussenjaar waarin ze zich volledig focuste op haar muziek. In dat jaar nam ze een cover op van The Neighbourhood – Sweater Weather, de cover werd positief ontvangen door vele mensen. Ook door de CEO van EP-entertainment, Tony Perez. EP-entertainment werkt regelmatig samen met Universal Music Group. In april 2015 komt ze met haar debuutsingle “here”. Dit nummer was meteen een grote hit en heeft maar liefst 8 weken in de Nederlandse top 100 gestaan.

Na het succes van haar eerste single bracht ze haar eerst EP uit in augustus 2015 “These Four Pink Walls”. En al snel, in november 2015, ook haar eerste album “Know it all”. In 2016 werd haar album officieel goud in Amerika. Ze is co-schrijver van alle nummers op haar album. Ondanks dat ze nu zeer succesvol is met haar eigen muziek blijft ze covers maken. Die als je het mij vraagt vaak nog beter zijn als het origineel.

Coldplay

In 2016 was ze het voorprogramma in de Europese tour van Coldplay. Alessia heeft ook samen gewerkt met de in Amerikaanse razendpopulaire zanger Troye Sivan.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.