Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Adele Album 25

Alles over: Adele Adkins

| 2 reacties

Adele Laurie Blue Adkins is een 28-jarige Britse singer-songwriter. Ze is bekend door haar nummer “Hello”, maar ook haar andere nummers zijn ontzettend populair. Met dit nummer maakte ze een comeback na een pauze van 3 jaar. De Britse zangers heeft 3 albums, 19, 21 & 25. Ook heeft ze 10(!) Grammy’s gevonden.

Jeugd

Adele Adkins is op 5 mei 1988 geboren in Londen. Adele Adkins is dochter van een tienermoeder die haar alleen heeft opgevoed. In haar vierde levensjaar is ze begonnen met zingen. Ze was gigantisch fan van de Spice Girls door deze girlband is haar passie voor zingen sterk gegroeid. Ze was altijd het meeste fan van Geri Halliwell.
Adele Adkins heeft gestudeerd aan de BRIT School for performings arts and technology. Vier maanden nadat ze is geslaagd plaats ze 2 vaan haar nummers op een site genaamd, PlatformsMagazine.com. Mensen waren meteen onder de indruk van haar prachtige stem. Op school had ze een demo opgenomen, de demo werd door een vriend van haar op MySpace gezet. Richard Russell, eigenaar van XL Recordings, hoorde de demo ook en besloot Adele Adkins op te bellen.

Carrière

Op 22 Oktober 2007 bracht Adele Adkins haar eerste single uit, Hometown Glory. Het nummer gaat over hoe Londen eruitziet vanuit haar (jonge) ogen. Kort daarna bracht ze haar eerste album 19 uit, de naam van het album is afgeleid van de leeftijd wanneer ze de nummers schreef. Dit album werd in de Verenigd Koninkrijk snel een grote hit.
Adele Adkins heeft volgens haarzelf haar doorbraak in de VS te danken aan Sarah Palin. Adele Adkins was uitgenodigd voor Saturday Night Live op dezelfde avond als Sarah Palin die toen ontzettend populair was. Hierdoor zagen veel mensen haar optreden. De dag daarna stond 19 op 1 in ITunes.
In 2011 kwam Adele Adkins met haar 2e album 21, ook vernoemt naar haar leeftijd. Ook dit album werd snel een grote hit. Het album werd zelfs het bestverkochte album van de 21e eeuw.
In Nederland is ze doorgebroken doordat ze regelmatig langs mocht komen bij Paul de Leeuw. 5 jaar later was Paul de Leeuw ook degene die haar mocht interviewen namens Nederland voor haar album 25. Haar album 25 kwam op veel landen op nummer 1.

Privé

Adele Adkins geeft liever niet veel vrij over haar privé leven. Ze heeft al een aantal jaar relatie met Simon Konecki die ook de vader is van haar zoontje. Angelo James Konecki is 19 oktober 2013. De naam van haar zoontje is lang verborgen gebleven omdat ze haar privé leven graag privé wilde houden. In december 2014 maakte ze de naam van haar eerste kind bekend.

Albums

19Adele album 19
1. “Daydreamer”
2. “Best for Last”
3. “Chasing Pavements”
4. “Cold Shoulder”
5. “Crazy for You”
6. “Melt My Heart to Stone”
7. “First Love”
8. “Right as Rain”
9. “Make You Feel My Love”
10. “My Same”
11. “Tired”
12. “Hometown Glory”
21Adele Album 21
1. “Rolling in the Deep”
2. “Rumour Has It”
3. “Turning Tables”
4. “Don’t You Remember”
5. “Set Fire to the Rain”
6. “He Won’t Go”
7. “Take It All”
8. “I’ll Be Waiting”
9. “One and Only”
10. “Lovesong”
11. “Someone Like You”
25Adele Album 25
1. “Hello”
2. “Send My Love (To Your New Lover)”
3. “I Miss You”
4. “When We Were Young”
5. “Remedy”
6. “Water Under the Bridge”
7. “River Lea”
8. “Love in the Dark”
9. “Million Years Ago”
10. “All I Ask”
11. “Sweetest Devotion”

2 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.