Popinstituut

Muziekblog – Muziek, Festivals & meer

Band boeken
Band boeken

6 tips voor het boeken van een band

| Geen reacties

Je gaat trouwen, bent 50 geworden of hebt een andere reden om een groot feest te geven. Je wilt graag een band laten spelen op jullie feest en je begint te zoeken op het internet. Al snel merk je dat het aanbod immens is en dat het heel lastig is om een keuze te maken. In deze blog geef ik je tips zodat jij de juiste keuze kan maken en niet voor verassingen komt te staan!

Band boeken

1.      Jouw wensen en muzieksmaak (en die van je gasten)

Denk ,voordat je een zoektocht begint, na over welke muziek jij (en je partner) op jullie feest willen hebben. Houd bij je keuze ook rekening met je gasten, gaan zij de muziek ook leuk vinden? Ga je voor een feestband, bruiloft band, rockband of misschien valt een country band bij jullie en jullie gasten in de smaak?

2.      De zoektocht begint!

Sinds de komst van het internet is het zoeken naar een band voor jullie feest een stuk makkelijker geworden. Veel bands hebben een eigen website of staan op een platform waar je een groot aanbod bands kunt vinden. Zoek tussen dit aanbod naar bands die jullie aanspreken en ga op zoek naar video’s en recensies over de band. Dit zou jullie een goed beeld moeten geven.

3.      Afspraak met de band

Yes! Jullie hebben een band gevonden die jullie aanspreekt en hebben contact gezocht voor een afspraak en/of mogelijk zelfs een moment gepland waarop je de band kunt horen spelen. Jullie hebben nu alle informatie die je nodig hebt en hebben de band misschien al horen spelen. Jullie hebben nu alle informatie om te besluiten of je band wil boeken, toch?

4.      Duidelijke (prijs)afspraken

Jullie hebben de juiste band gevonden en nu is het erg belangrijk om duidelijke afspraken te maken over een aantal dingen, namelijk:

  • Speeltijd (aantal uren)
  • Wie regelt het licht- en geluid?
  • Opbouw tijd
  • Wachtgeld
  • Reiskosten
  • Prijs van de band

Maak van tevoren duidelijke afspraken over bovenstaande punten. Vaak wordt er gewerkt met een all-inclusive prijs waarbij je van tevoren een vast bedrag afspreekt voor alles. TIP! Houd rekening met eventuele stukjes en speeches tijdens het feest.

De band is niet de enige partij waar je afspraken mee moet maken. Als je het feest op een externe locatie geeft zorg dan dat je afspraken maakt over de volgende punten:

  • Hoe krijg je de apparatuur op de plek?
  • Wanneer kunnen jullie beginnen met opbouwen?
  • Geldt er een geluidslimiet?

Hebben jullie duidelijke afspraken over alle bovenstaande punten? Dan kunnen jullie de band of coverband boeken.

5.      Back-up plan

De dag van jullie feest is bijna daar! Jullie hebben alles tot in de puntjes geregeld en de telefoon gaat. De band belt een dag van tevoren dat enkele bandleden ziek zijn geworden en daardoor niet kunnen spelen op het feest. Wat nu? Zorg ervoor dat je hiervoor een back-up plan hebt! Dit kan bijvoorbeeld een andere band zijn waar je van tevoren afspraken mee hebt gemaakt.

Als je geboekt hebt bij een groot bureau heb je hierbij een voordeel. Grote bureaus, zoals bijvoorbeeld Bandzoeker, hebben het voordeel dat ze last minute een gelijkwaardige vervangende band kunnen regelen zodat het feest gewoon door kan gaan.

6.      Geniet van jullie feest!

Jullie hebben nu alles van tevoren vastgelegd en zijn er helemaal klaar voor! Het is tijd om te genieten van jullie feest en de band die jullie hebben geboekt, veel plezier en geniet ervan!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.